Kuruluş: Kadir Has Üniversitesi Sivil Savunma ve Güvenlik Müdürlüğü, 5188 Sayılı Özel Güvenlik yasası esaslarına uygun olarak kurulmuş ve genel kolluk kuvvetlerine yardımcı özel bir güçtür.

Amacı:

Üniversitede sağlıklı, huzurlu, güvenli ve kesintisiz bir şekilde eğitim, öğretim sürdürülmesini sağlamak,

Tüm üniversite çalışanları ve öğrencilerin can ve mal güvenliği ile yerleşkelerimizdeki tüm yapıları olası sabotaj,     yangın ve hırsızlık olaylarına karşı korumak,

Yasa dışı toplumsal olaylara karşı caydırıcı önlemler almak için önceden planlama yaparak uygulamaya koymak,

Trafik düzenini ve asayişi sağlamaktır.

Görevleri:

“Sivil Savunma Planı” yapmak.

“Sabotajlara Karşı Koyma ve Önleme Yönergesi” hazırlamak.

“Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi” hazırlamak.

“Koruma Planı” yapmak.

Yukarıdaki ilk dört madde gereği görev noktalarını belirlemek ve nöbetçileri planlayarak, görevlendirmek.

Üniversiteyi her türlü tehlikeye karşı korumak.

Üniversite giriş ve çıkış kontrollerini yaparak kayıt altına almak.

Genel Kolluk Kuvvetleri ile eşgüdüm içerisinde çalışarak, Genel Kolluk Kuvvetleri gelinceye kadar zanlıları     yakalama, gözaltında tutma ve delilleri saklama yetkilerini kullanmak.

Müdürlüğümüz, hizmetlerini 3 vardiya üzerinden 24 saat kesintisiz olarak sürdürmektedir.

PERSONEL BİLGİLERİ
ÜNVANI ADI SOYADI TELEFON NUMARASI MAİL ADRESİ
SİVİL SAVUNMA VE GÜVENLİK MÜDÜRÜ CEMİL KAYA 0212 533 65 32 / 1554 cemilk@khas.edu.tr
İÇ GÜVENLİK - İTFAİYE YALÇIN SARITAŞ 1552 ysaritas@khas.edu.tr