Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil

Harvard Üniversitesi Genetik ve Karmaşık Hastalıklar Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimi sonrasında Doktora eğitimini Harvard Üniversitesi’nde tamamlayarak Doçentlik ve Profesörlük unvanlarını aldı. Hotamışlıgil’in buluşları çok sayıda ilaç geliştirme programının temelini oluşturdu. Harvard Üniversitesi’nden Profesörlük unvanını 41 yaşında alan Prof. Dr. Hotamışlıgil,  bugüne kadar diyabet, obezite ve kalp sağlığı alanında sayısız çalışmaya imza attı. 150’nin üzerinde makale, 25.000’in üzerinde atıf, 10’dan fazla patent ile sonuçlanan çalışmaları ile tüm dünyayı etkileyen bir bilim adamı olarak tanınan Prof. Hotamışlıgil, TASSA (Turkish American Scientists & Scholars Association) ve Boston Türk Biyoloji grubunda yapmış olduğu çalışmalar nedeni ile Amerikan-Türk camiası tarafından Altın Türk ve Toplum Lideri olarak ödüllendirildi. Prof. Hotamışlıgil; Markey, Pew, Sandler, ADA, NIH ve Harvard Üniversitesi’nden çok sayıda ödüle layık bulundu. Prof. Hotamışlıgil, Vehbi Koç Ödülü, TÜBİTAK Bilim Ödülü, Amerikan Diyabet Vakfı’nın Olağanüstü Bilimsel Başarı Ödülü, Uluslararası Obezite Vakfı’nın Wertheimer ve Columbia Üniversitesi’nin Naomie Berrie Ödülleri’nin de sahibi oldu. Prof. Hotamışlıgil, Ocak 2013’ten bu yana Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesidir.