BÖLÜM ETKİNLİKLERİ

Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde her dönem, hem çeşitli alanlarda üreten sanatçı ve tasarımcıları hem de tasarım ajanslarını derslerimizde ve ders dışı gerçekleştirdiğimiz atölye, seminer ve panel gibi toplantılarda öğrencilerimizle buluşturuyoruz.

Güz 2017

Fol Studio kurucularından Volkan Ölmez, portfolyosundan ve iş üretiminin süreçlerinden bahsetti.

Sanatçı Cansu Topaloğlu, “Expanded Media in Artistic Production: Forms & Practices” konuşmasında yeni medya alanında yaptığı sanatsal ve akademik çalışmaları anlattığı bir konuşma gerçekleştirdi.

Kukla ve stop motion animasyonları üreten Kim Keukelerie, Wes Anderson ve Tim Burton’ın filmlerinde yaptığı çalışmaları ve süreçlerini anlattı.

The Northface, Nike, Monocle gibi uluslararası markalarla çalışan tasarımcı Tamer Köşeli, “Uicons” adı altında mobil uygulamalarda ikon tasarımı üzerine bir atölye gerçekleştirdi.

Tasarımcı Eren Su Kibele Yarman, kendi pratiğinden yola çıkarak bir ifade biçimi olarak analog kolajın deneyimlendiği bir atölye gerçekleştirdi.

Tasarımcı Melis Enriquez “Window Display Design&Visual Merchandising” konuşmasında vitrin tasarımının tarihçesinden ve kendi çalışmalarından bahsetti.

Tasarımcı ve müzisyen Atay İlgün'ün düzenlediği “Machine Learning and Art” atölyesinde öğrenciler, yapay zekâ ve sanatı bir araya getirerek deneysel çalışmalar üretti.

Bahar 2017

Hepsiburada tarafında gerçekleştirilen ve 3 hafta süren atölyeler serisinde bölümümüz ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri ile Kullanıcı Deneyimi ve Araştırma Metotları üzerine çalışıldı.

2.sınıf Fotoğraf dersi ve 3.sınıf İleri Fotoğraf dersi kapsamında üretilen fotoğraf kitapları Mimar Sinan Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Fotoğraf Kitabı Festivali’nde yer aldı.

Kitap tasarımları ile bilinen Utku Lomlu, bölümümüz öğrencileri ile kitap tasarımı üzerine bir atölye gerçekleştirdi.

Monitise Türkiye Tasarım Ekibi Direktörü Barış Ertufan, yaptıkları işlerin fikir ve üretim aşamalarını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Güz 2016

Wounded Wolf Press’in kurucusu Atay İlgun, öğrencilere bağımsız yayıncılık ve yayın tasarımı hakkında bir konuşma gerçekleştirdi.

Öğretim Görevlisi Gürkan Mıhçı moderatorlüğünde organize edilen “İllüstrasyon ve Kültür Söyleşisi”, Bora Başkan, Göksü Gül ve Kaan Bağcı’nın katılımıyla gerçekleşti.

Riot Games ekibi, Oyun Tasarımı dersi kapsamında çalışmalarından bahseden bir konuşma gerçekleştirdi.

Gram Games firmasından Cem Civelek, oyun tasarımı süreçlerini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.

Bahar 2016

Sektörel Eğitim Uzmanı Baran Korkut, “İş Modelleme, Rol Yapma Oyunu Ve Tasarımsal Düşünme” başlıklı atölyesini öğrencilerimizle birlikte Kadir Has Üniversitesi, INEO Kuluçka Merkezinde gerçekleşti.

TÜBİTAK Ulusal Metroloji Enstitüsü ve Kadir Has Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve İç Mimari Ve Çevre Tasarımı Bölümleri’nin ortak projesi çerçevesinde “Ölçümün Sanatı” adlı sergi TÜBİTAK Gebze Yerleşkesinde açıldı. İçeriği öğrencilerimizin farklı ölçüm laboratuarları için ürettikleri heykellerden oluşan bu sergi 2016 Yaz sonuna kadar görülebilir.

Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileri “İleri Fotoğraf Stüdyosu” dersinde ürettikleri “Fotoğraf Kitapları” ile  İstanbul Fotoğraf Festivaline katıldı.

Yaratıcı Mühendis Tamer Aslan’ın yürütücülüğünde gerçekleşen “Dilek Ağacı” başlıklı Işık Yerleştirme Atölyesinde öğrencilerimiz giyilebilir teknolojiler ile “Dilek Çaputları” tasarladılar.

Dünya çapında 19  şehirde şubesi bulunan Fjord Design and Innovation şirketi öğrencilerimizle birlikte  “Tasarımsal Düşünme ve Servis Tasarımı” başlıklı bir atölye gerçekleştirdi.

Güz 2015

bobiler.org ve youngcreatives.com kurucularından Ezgi Tüzün, bölümümüze konuk olarak yaratıcılığın sektörde nasıl işlediğine yönelik keyifli bir sunum yaptı.

Anima Okul'un kurucu ortağı ve karakter animatorü Sezgin Öztürk öğrencilerimize animasyonun temellerini ve animasyon sektöründeki gelişmeleri anlattığı bir seminer verdi.

Bahar 2015

2. İstanbul Tasarım Bienali, Akademi Programı çerçevesinde, bölüm öğrencilerine ait tasarımlar sergilendi. Yine bu etkinlik kapsamında bölümümüz, hem tasarım profesyonellerinin hem de Sabancı, İzmir Ekonomi, Özyeğin ve Kadir Has Üniversitelerinden öğretim üyelerinin katılımı ile tasarım öğrencilerine yönelik, “İletişim Tasarımının Geleceği” başlıklı bir panel gerçekleştirildi.

Mixer (mixerarts.com), 24 Temmuz – 28 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Kadir Has Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi ortak projesi olan ve Görsel İletişim Tasarımı öğrencilerine yönelik, “İleri Fotograf Stüdyosu” ve “Fotoğraf Kitabı Tasarımı” derslerinde, öğrencilerin, kavram tasarımından uygulamasına kadar geliştirip ürettikleri fotoğraf kitaplarından bir seçkiye, ev sahipliği yaptı.

Güz 2014

Avusturalyalı Sanatçı Deborah Kelly, sanat ve tasarım üzerine verdiği seminerin ardından bölümümüz öğrencileri ile bir kolaj atölyesi gerçekleştirdi.

Etnogram şirketi, tasarım etnografisi konusunda çeşitli şirketlere verdikleri hizmetleri anlattıkları sunumun ardından, öğrencilerin mezuniyet projeleri için hazırladıkları araştırmaları değerlendirdi.