Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş, Mühendislik Dekanları Konseyi liderliğinde Kadir Has Üniversitesinde gerçekleştirilen "Workshop on Effective Implementation of Active Learning Techniques for Outcomes Based Education" başlıklı etkinliğe katıldı.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2. si gerçekleştirilen Eğitimde Sosyal Medya Çalıştayı üniversitemizde gerçekleştirildi.

Eğitim Teknolojileri Destek Birimi Asistanı Yunus Akarsu uzmanlar Grubuna katkıda bulundu.

Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş Conrad İstanbul Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen Genç Üniversiteler Konferansı'na katılmıştır. Konferansta tartışılan konular;

• Genç üniversiteler için liderlik zorlukları

• Global rekabetçi pazarda dünya standartlarında bir niş geliştirmek

• Yüksek Öğrenimde değiştirici güç olabilecek olan inovasyon ve çeviklik

• Kaynak yaratma, bağımsızlık ve mükemmelliğin peşinde olmak

Konferans sonunda yapılan workshop'a katılım sağlanmıştır.

Eğitim Teknolojileri Destek Birimi olarak The Grades Journey, Student Mobile ve Grader Uygulamasındaki yeni gelişmelerin anlatıldığı web seminerine katılım gerçekleşti.

1999 yılından itibaren her yıl, üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları biraraya getiren ulusal boyuttaki Akademik Bilişim konferansları dizisinin 2015 yılı toplantısı Eskişehir Üniversitesi’nde düzenlendi. Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş, Kadir Has Üniversitesi Eğitim Teknolojileri Destek Birimi'ni anlattı.

Sunumu izlemek için burayı tıklayınız.

Eğitim Teknolojileri Destek Birimi olarak, bu yıl İstanbul Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Future Learning 2014 konferansına dinleyici olarak katıldık. Konferansta E-Öğrenme ile ilgili ve gelecekteki öğretim teknolojileri hakkında sunumlar yapıldı.
Eğitim Teknolojileri Destek Birimi olarak, bu yıl SHANGRİ-LA HOTEL'de gerçekleştirilen Türkiye Eğitim Yöneticileri Sempozyumları'na dinleyici olarak katıldık. Türkiye Eğitim Yöneticileri Sempozyumları, İnovatif Teknolojilerle Eğitim Reformunu Yönlendirmek isimli toplantılarda Türk eğitim ve öğretim sisteminin teknolojik altyapısı ve eğitim stratejileri ile ilgili tüm tarafların bir araya geleceği bir platform oluşturuldu. Bu etkinlikte Türk eğitim sisteminin ihtiyaçlarına cevap olabilecek ve gelişim sürecini hızlandırmak için gerekli olan kilit adımları ve dünyadaki başarılı örnekleri masaya yatırıldı.
Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş, “A Compulsory Pool Course on Blackboard” başlıklı sunumu yapmak üzere Blackboard Teaching and Learning Conference 2011’e katıldı. Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinden gelen eğitimciler, ders tasarımcıları, sistem yöneticilerinin kendi bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşmasını sağlayan konferans Leeds Üniversitesi’nde gerçekleşti.

“A Compulsory Pool Course on Blackboard” başlıklı sunumu incelemek için burayı tıklayınız.

Eğitim Teknolojileri Destek Birimi Asistanı Yunus Akarsu, Türkiye’de ikincisi gerçekleştirilen Education Leadership Series Learning with Apple Turkey’e dinleyici olarak katıldı. Konferansın ana temasını günümüz öğrencilerini motive etmek ve önemli becerileri geliştirmek için stratejiler keşfetme, farklı eğitim ihtiyaçlarını destekleyen bir dijital öğrenim ortamını tanıtma ve sınıfın ötesinde öğrencilerin bilgilerini paylaşmasına imkan veren dijital içerik yaratım araçlarını tanıtma oluşturmuştur.

Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş, Anadolu Üniversitesi’nde gerçekleştirilen EADTU Annnual Conference 2011’e dinleyici olarak katıldı. Bu yılki konferansın ana temasını Avrupa Komisyonu’nun 2012 – 2020 hedefleri doğrultusunda üzerinde durduğu yaşam boyu eğitim başlığı altında uzaktan eğitimin rolü oluşturmuştur. Bu bağlamda, konferansın amacı, uzaktan eğitim veren üniversiteler, kurulan işbirlikleri ve ağların bu hedefler doğrultusunda yapıcı katkı sağlamak için yapabilecekleri, karşılaşacağı zorluklar ve çözüm önerilerini gündeme getirmektir.

1999 yılından itibaren her yıl, üniversitelerde bilgi teknolojileri konusunda ilgili grupları biraraya getiren ulusal boyuttaki Akademik Bilişim konferansları dizisinin 2011 yılı toplantısı Malatya Üniversitesi’nde düzenlendi. Birim koordinatörümüz İpek İli Erdoğmuş, Türk Dili dersi koordinatörümüz Şehnaz Şişmanoğlu Şimşek ile birlikte konferansa; ““Online” Kitle Dersleri: Kadir Has Üniversitesi Türk Dili Dersi Örneği” başlıklı bildiriyi sunmak üzere katılmışlardır.

Sunumu buradan inceleyebilirsiniz.