Değerli Öğrenciler,

Uygulamalı Bilimler Fakültesi sizlere saygın meslek ve uzmanlık kazandıracak bölümleri içermektedir. Okulumuz lisans eğitimi veren 4 yıllık bir yüksek öğretim kurumu olduğu için benzeri alanlarda eğitim-öğretim yapan diğer 4 yıllık yüksek öğretim kurumları ile eşdeğerliğe sahiptir.

UBYO 2009-2010 Akademik Yılında ilk kez öğrenci kabul etmiş ve çok yüksek bir tercih oranına sahip olmuştur. Okulumuzun kuruluşundan itibaren tüm bölümlerinde yerleşme/kontenjan oranı % 100 olmuştur.

UBYO eğitim ve öğretim dili Türkçedir. İngilizce hazırlık sınıfı zorunlu değildir. Ancak lisans eğitimi sırasında çok yoğun mesleki İngilizce dersleri yapılacaktır. Tüm eğitim esnasında her yarıyılda 6 saat üzerinden, 112 haftada 672 saat İngilizce eğitim verilmektedir.

Not: Geniş bilgi için web sayfamızdaki Sermaye Piyasası Denetim ve Derecelendirme, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Gayrımenkul ve Varlık Değerleme ve Bankacılık ve Sigortacılık Bölümlerimizi tıklayabilirsiniz.

Dikkat :

Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde çevre liselerinden mezun olanlara eğitim-öğretim ücreti üzerinden yüzde otuz burs uygulanmaktadır.

Yüzde otuz burs uygulanacak okullar aşağıdaki belirlenmiştir:

Silivri Lisesi; Selimpaşa Atatürk Anadolu Lisesi; Silivri Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi; Büyükçekmece Emlâk Konut Mimar Sinan Lisesi; Büyükçekmece Lisesi; Avcılar Mehmet Emin Horoz Lojistik Lisesi; Hadımköy Örfi Çetinkaya Lisesi; Büyükçekmece Fatih Sultan Mehmet Lisesi; Silivri Endüstri Meslek Lisesi; Silivri Şerife Baldöktü Kız Teknik ve Meslek Lisesi; Silivri Necip Sarıbekir Ticaret Meslek Lisesi; Selimpaşa İmam Hatip Lisesi; Kumburgaz Mehmet Erçağ Ticaret Meslek Lisesi; Kamiloba Sudi Özkan Çok Programlı Lisesi; Avcılar Ticaret Meslek Lisesi; Avcılar Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; Avcılar Saide Zorlu Ticaret Meslek Lisesi; Çatalca Arif Nihat Asya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; Çatalca İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi; Küçükçekmece Nahit Menteşe Anadolu Meslek Lisesi; Esenyurt Ali Kul Çok Programlı Lisesi; Gürpınar İMKB Endüstri Meslek Lisesi; Kıraç İMKB Endüstri Meslek Lisesi.